lørdag 1. august 2015

Linnex muskelstift


Nå har vi endelig fått inn Linnex muskelstift igjen! Denne inneholder bl.a cayennepepper som setter blodsirkulasjonen skikkelig i gang(varmer) og salisylat som virker betennelsesdempende.

Ved muskel og skjelettsmerter har man lett for å komme inn i en ond sirkel. Smertene er ofte så intense fra smerteområdet at man spenner omkringliggende muskler som igjen intensiverer smertene. Dette resulterer igjen til redusert bevegelighet. Bryt sirkelen med Linnex!

Linnex er super til deg som:
- blir ofte støl etter trening
- har sittestillende arbeid
- har vondt i skuldre og nakke.
- sliter med kalde føtter.
- ønsker å ha et s.o.s produkt liggende ved f.eks muskelstrekk, kink, forstuinger og kramper.
- tar massasje(forlenger effekten)

Hvorfor og hvordan virker Linnex:

Det som er viktig for å få optimal effekt av en varme-salve er at den er såpass kraftig at den påvirker "the gate control theory". Nervetrådene som transporterer smerte blir blokkert av nervetrådene som transporterer varme. Dette fører til at smertesignalene som når hjernen blir sterkt redusert. Et Eksempel på the gate control theory:  Når man føler seg øm og støl i musklene og tar en varm dusj. Det varme vannet registreres av nervesensorer i huden som igjen sender signaler til hjernen. Disse signalene går raskere enn smertesignalene fra musklene og ledd. Resultatet blir at man føler seg mykere og har mindre smerte etter en varm dusj.  

Forsiktighetsregler og hvordan bruke Linnex:

Stryk 1(max 2) lag med Linnex der du har problemområdet, virkning etter ca.10min. Vask hender om du kommer i kontakt med produktet for å unngå å få produktet på slimhinner.

Det finnes ingen kjente bivirkninger av å bruke Linnex, men overfølsomhet/allergi mot salisylat og mentol kan forekomme. Linnex er så kraftig at den kan være ubehagelig på områder med tynn hud. Lysken, halsen og ansiktet er slike områder. I kontakt med varme øker effekten. Linnex skal derfor ikke brukes før badstue, solarium, varm dusj eller ved soling. Linnex skal ikke brukes ved akutt betennelse(dvs. ved kraftig hevelse, rødfarge og store smerter.) og anbefales ikke til gravide, ammende, astmatikere, barn under 12 år eller personer som er overfølsom/allergiske for salisylat eller mentol.