mandag 1. mai 2023

Bekjemp frie radikaler fra solen i sommer

Ultrafiolett bestråling fra solen reduserer mengden vitamin C i huden, og øker dannelse av skadelige frie radikaler. Bruk av Ceactil Everyday serum, som inneholder antioksidanten vitamin C gjenoppretter denne balansen, og motvirker dannelsen av frie radikaler. Vitamin C produkter er derfor spesielt å anbefale om sommeren når vi utsettes for sollys. 

Kliniske studier har vist at vitamin C reduserer antall "solbrent celler" i huden med 40-60%, og reduserer UV skade på arvematerialet (DNA) med 62%. Vitamin C er også anti-inflammatorisk og reduserer irritasjon og betennelse i huden. Flott til en sensitiv hud. Vitamin C er videre en viktig kofaktor i dannelse av kollagen og hjelper til å forsterke barrieremekanismene som beskytter huden.

I en studie fra 1999 behandlet 28 personer halve ansiktet med fuktighet og andre halvparten med vitamin C. Ansiktshalvdelen som ble behandlet med fuktighet opplevde nesten ingen hudforbedring, mens hele 84% opplevde hudforbedring på siden behandlet med vitamin C etter 12 uker. Hudforbedring bestod av reduksjon i fine linjer (68%), ruhet (36%) og bedret pigmentering (32%). Andre studier har også vist at vitamin C kan bedre fine linjer, ruhet, brune flekker og tegn på solpåvirket hud.

Mange av dere som liker glycol-padsene til Elixir, vil også like antioksidant-padsene. Vi har også både dagkrem, og nattkrem med antioksidanter. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hva som passer best for deg, og din hudpleierutine.