fredag 23. april 2021

Er sminken du bruker bra for huden din?

Har du tenkt tanken på hva som faktisk er i sminken du bruker? Gjør den huden din godt eller vondt værre?

Mange sliter i dag med blant annet tørr, uren og sensitiv hud. Dette kan det være flere årsaker til, som f. eks. hormonelle forandringer, ytre påvirkninger, kosthold, feil bruk av produkter og hudpleierutiner. 


Men tenker du over at det mange av oss legger på huden på daglig basis også kan gjøre at huden vår reagerer? Dessverre er det utrolig mye makeup i dag som rett og slett forårsaker trøbbel for huden vår. Man kan spørre seg hvorfor disse ingrediensene benyttes da de ofte ikke har annen nytte enn å lage en god og smørbar konsistens. Grunnen er ofte at det er billig og produsere, men det samsvarer sjelden med prisen du som kunde faktisk må betale, da du finner dette i både billige og dyre produkter. 


Vi her på Lade Allé hudklinikk sin anbefaling er å benytte ren mineral makeup. Det lar huden din “puste”, samt at det tilfører antioksidanter og virker beroligende på huden. Vi sverger til Tromborg sitt mineralpudder som ikke har ingredienser som virker tilstoppende eller irriterende. Rent mineralpudder virker også sårhelende. 
Vi kan også varmt anbefale Pevonia og Medicalia sine fargede dagkremer med solfaktor 30 og 40, disse har en flytende konsistens. Man kan gjerne bruke en av disse i kombinasjon med Tromborg sitt mineralpudder over for enda mer dekkevne.


Ettersom det er et hav av både produkter og ingredienser på markedet, er det fullt forståelig at dette er vanskelig for en selv å finne ut av. Ta kontakt med oss hudterapeuter på Lade Allé hudklinikk, i Trondheim så hjelper vi deg😊