torsdag 18. april 2024

Brasiliansk voksing

 


 

Hva er brasiliansk voksing?

Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks. 

Du velger selv hvor mye hår du ønsker å ta, og om du ønsker å ta bak. 

Det er en helt fantastisk følelse å være glatt og hår fri i lang tid, og gjenveksten av hår føles mykt og stikker ikke slik det kan gjøre etter barbering.

Hvor vondt gjør det?

Ofte er det ikke så vondt som man har tenkt seg til at det er. Første gangen er vondest, men når du blir mer og mer vandt til voksing, og hårene blir tynnere blir det ikke like vondt. 

Behandlingen er effektiv og du kjenner det kun i noen få sekunder mens hardvoksen dras av.

Ett tips er å vokse deg rett etter perioden, da vil det ikke gjøre like vondt, det er nemlig vondere rett før pga man er mer hormonell og sensitiv da ellers i kroppen. 


Hvor lenge må du spare før du vokser deg?

Barberer du må du spare ut håret i ca 2-3 uker, men hvis du ikke barberer deg kan det være lurt å stusse hårene før du kommer, dette fordi at det kan lugge veldig hvis ikke. Hårene må være 1-2 cm for at de skal bli med voksen. Altså må du spare i ca 1,5-2 uker etter en barbering.

Hva bør du unngå før behandlingen?

Soling/solarium og badstue samme dag.


Hva bør du unngå etter behandlingen? 

–  Soling/solarium – 48 timer

–  Bade, dusje og badstue – helst 24 timer

–  Stramme klær/undertøy – Samme dag som voksingen

–  Trening samme dag – helst 24 timer ved første gangs- voksing

–  Parfymerte produkter/kremer som kan irritere huden – 24 timer

–  Å ta på huden med hendene dine – min. 12 timer


Grunnen til at du må unngå disse tingene er fordi at porene er åpne og det kan skape irritasjoner, og bakterier kan komme inn. 


Når kan du IKKE vokse deg?

Ved bruk av Tetracyclin, Isotretinoin. Huden blir veldig tørr og sensitiv av antibiotika mot akne.


Hvordan blir behandlingen utført?

– Hudterapeut Renate har lang erfaring med brasililiansk voksing.

- Hudterapeuten forlater rommet mens du gjør deg klar og tar av alt nedentil. Vask med våtservietter, legg deg på benken og ta håndduken over området. Hudterapeuten kommer tilbake når du er klar, vi blir da enige hvor mye du ønsker å beholde av hår og forbereder huden med pre wax lotion og litt talkum.

- Hudterapeuten starter ofte med bikini kanten og jobber seg innover, når vi er ferdige fremme så snur du deg på magen(gravide ligger da på siden) å tar bak om det er ønskelig. 

- Napper hår som er for korte for å bli med voksen, men er det veldig mye korte hår må ny time settes opp etter 2 uker, dette er ofte vist du har barbert og vekstsyklusen er forskjellig.

- Til slutt får du som kunde en god fuktighetslotion å smøre på området, og hudterapeuten går ut. 

Etterbehandling

Det er viktig å følge etterbehandlingsrådene terapeuten gir deg, så vi på best mulig måte kan sørge for at du får best mulig resultat. Anbefaler at du skrubber huden din 2-3 ganger i uken for å fjerne døde hudceller slik at hårene som nå er blitt tynnere kommer seg lettere opp. Smør deretter på body lotion uten parfyme. 

 Hårveksten etter første gang du vokser

Ved første gang man vokser seg så kan det hende at man ikke blir helt glatt, det er fordi at vekstsyklusen er forskjellig ved barbering og noen hår er kortere enn andre, prøver alltid å få med alt, men noen ganger må det noen runder før det blir helt glatt. 

Rundt 2-3 uker merker du at hårene begynner å komme tilbake, men håret som kommer nå er mykere og klør/stikker ikke. Ett tips er å komme tilbake innen 4-5 uker, da er hårene som regel klar for ny voksing. Vi har 600 kr om du kommer tilbake innen 5 uker, etter 5 uker og første gang man kommer er prisen 750 kr.
For menn er prisen 850 kr første gang og når det har gått over 5 uker, og 700 kr innen 5 uker.


Folliculitis

– Utbrudd av hvite små klumper langs bikiniområdet.

– Forekommer i ca 1% av tilfellene etter først bikini/brasiliansk voks (eller hvis det er lenge siden sist) og er lett å behandle.

– Varer 1 to 2 dager ved bruk av et produkt som hjelper til med å forebygge inngrodde hår. Varer i 5-6 dager uten bruk av produkter.

– Det er ikke noe vi kan gjøre for å garantere deg at du ikke vil oppleve en slik reaksjon, da det er din huds naturlige bakterieflora som er årsaken til dette.

Allergisk reaksjon?

En liten prosent av befolkningen kan få en allergisk reaksjon på voksen.

Gi oss gjerne beskjed om du opplever en reaksjon etter voksbehandlingen, slik at vi kan hjelpe deg å finne ut av hva du reagerer på, evt hjelpe deg videre i hva du må gjøre/ ikke gjøre hjemme.


Velkommen til oss på Lade Allé hudklinikk i Trondheim. Vi holder til på LadeTorget, du finner oss mellom Narvesen og Rosenborg bakeri.