torsdag 2. juni 2011

Hva kjennetegner de ulike hudtypene?

Her kommer noen tips til hudpleieprodukter til de ulike hudtypene, og hva som kjennetegner de ulike hudtypene. Husk at huden ofte forandrer seg i de ulike årstidene, og med alderen. Ved å regelmessig gå til en ansiktsbehandling, vil vi kunne hjelpe deg med å finne riktige produkter til enhver tid.

Tørr hud

Tørr hud har ofte en lav talgproduksjon, du får sjelden eller aldri kviser. Porene er også små. Huden kan føles stram, som om den er en størrelse for liten. Du kan fort flasse i ansiktet, og du kan være ru i enkelte områder. Dessverre får tørr hud lettere linjer og rynker. Forebygging av dette med bl.a retinol-produkter (f.eks Retinext fra Elixir) er derfor viktig.

Bruk produkter som inneholder fettsyrer og mye næring, som f.eks "Dry skin cream" fra Pevonia Botanica som inneholder shea butter, honning og pærekjerneekstrakt. Glycolsyreprodukter fra Elixir anbefaler vi for å effektivt fjerne døde hudceller, og holde hudcellefornyelsen vedlike.

Fet hud

Fet hud har en overproduksjon av talg. Den har ofte kviser og hudormer. Talget siver ut av de forstørrede porene, og man opplever å være blank i ansiktet. Fordelen med denne hudtypen er at den er mer robust og kan tåle mer enn de andre hudtypene. Den får senere rynker enn tørr hud. Mange gutter/menn sliter med denne hudtypen, men er redde for å oppsøke en hudpleieklinikk for råd. Vi er en unisex hudklinikk, så hos oss er både menn og kvinner velkommen.

Bruk produkter som ikke tørker ut huden! Dette gjør huden verre. Bruk produkter som ikke inneholder fett, men fukt. Har du mye kviser bør du bruke produkter som inneholder salisylsyre og glycolsyre. En fantastisk rens til deg med fet hud er Acne cleanser fra Elixir! Den fjerner døde hudceller, samtidig som den trenger ned i talgkjertlene og reduserer mengden talg.

Kombinert hud

Kombinert hud er den mest vanlige hudtypen. Den kan ha både fete og tørre områder. Ofte er det i t-sonen (panne, nese, hake) den er fet.

Det er ikke uten grunn at "combination skin care cream" fra Pevonia er vår bestselgende dagkrem. Våre kunder med kombinert hud synes denne er fantastisk da den ikke er for fet, og ikke for lett. Den inneholder bl.a sitrongress, agurk og vitamin E (tocopherol).

Normal hud

Normal hud har en god fuktighetsbalanse, med riktig mengde talg. Huden er myk og jevn, med en fin glød. Selv med en vakker hud som dette, så må også denne hudtypen opprettholdes med bruk av gode hudpleieprodukter.


Vi må tilføye at man kan oppleve å ha litt av alle hudtypene. I tillegg lider mange av andre hudtilstander som sensitiv hud, acne, fuktfattig hud, rosacea etc.

Velkommen til Lade Allè hudklinikk for en hudanalyse og ansiktsbehandling! :)