søndag 1. januar 2012

Trygge produkter!

Kosmetiske produkter som selges i Norge har gjennomgått grundig testing og følger et av verdens strengeste regelverk, du kan derfor være helt trygg på kjente merkevarer. Forbrukerrådets advarsel mot ingredienser i kosmetiske produkter er udokumentert, og strider imot anbefalingene både fra EU, Mattilsynet og Folkehelseinstituttet. Dette har bidratt til å skape mye unødig usikkerhet blant norske forbrukere.

Parabener brukes for å forhindre harskning, bakterie- og soppvekst i produktene. Parabener forlenger derfor produktens holdbarhet, og de er også allergivennlige. Parabener finnes også i matvarer og legemidler. I naturen finnes det parabener i f.eks blåbær, mango, multer og bidronning-gelè. Ved bruk av parabener i hudpleieprodukter vil bare rundt 30% penetrere i huden ved en maksgrense på 0,4% ved ett paraben, og maks 0,8% ved bruk av flere. Flere typer parabener brukes for å gi et mer bredspektret effekt mot ulike typer mikroorganismer.

Alle produsenter velger selv hvilke lovlige stoffer de ønsker å bruke i sine produkter, det blir brukt den beste løsningen for den aktuelle sammensetninger av ingredienser i produktet. Pevonia Botanica comfort + og Thalion som vi fører inneholder ikke parabener, men felles for alle valg som gjøres er at produktene skal være trygge.

Kilde: Kosmetikkleverandørenes forening (KLF).