lørdag 31. mai 2014

Hva er riktig hudpleie på sommeren?

Høst og vinter er det glycolsyrer, salisylsyrer og fettstoffer som trengs for å holde huden ren og fuktighetsrik, men hva på sommeren?
Huden din forandrer seg ved årstidene, derfor er det naturlig at også hudpleierutinene dine forandres.

Du kan fortsatt bruke produktene du brukte nå i vinter, men når man bruker glycol/salisylsyrer skal man vise varsomhet i forhold til sol. Vi anbefaler at du starter med å bruke solkrem hver dag fra mars. Vi kan ikke få sagt det nok, solkrem er virkelig ditt aller beste anti-age produkt!

Når du kommer rundt juni måned anbefaler vi at du trapper ned på syrene, bruk f.eks Elixir glycolpads 1-2 x pr.uke på kveld som en peeling. Vet du med deg selv at du er sløv med å bruke solkrem og liker å solbade deg, gå over til enzym peel fra Pevonia som trygt kan brukes ved soling.


Antioksidanten C-vitamin(kun som L-askorbinsyre) er den ingrediensen du bør se etter i kremene dine på sommeren. Hvorfor?

- UV-stråling fra solen reduserer vitamin C i huden, og øker dannelsen av frie radikaler. L-askorbinsyre gjenoppretter denne balansen.
- Antall "solbrente celler" reduseres med 40-60%.
- Reduserer UV skade på arvematerialet(DNA) med 62%.
- Reduserer hudirritasjon og er betennelsesdempende(altså perfekt for deg med sensitiv hud også!)
- En viktig kofaktor i dannelse av kollagen og hjelper til med å forsterke hudbarrieren.
- Hudforbedring. Reduksjon av fine linjer og ruhet, og bedret pigmentering.


 Ansiktsprodukter med L-askorbinsyre(c-vit) i Elixir cosmeseuticals:

 - Ceactil. Ultralett serum med  innhold av L-askorbinsyre som kan legges under dag og/eller nattkrem. Flott make-up underlag.

- Antioksidant toning pads. Fin som enkel rengjøring/toner og som after sun som tilfører antioksidanter.

- Antioksidant repair cream. Nattkrem for tørr/sensitiv hud.

- Vitamin C 17% rejuvevating complex. Nattkrem for kombinert/fet hud.

- Dermal restructuring therapy. Lett dagkrem, som også kan brukes som et serum.

Andre hudprodukter som er fine om sommeren:

- Niactil. Motvirker aldringstegn og fine linjer. Dokumentert effekt mot akne og rosacea.

- Acticlear. Motvirker hudormer og reduserer rødhet. Gir en lett peel samtidig som den tilfører fuktighet og har antibakterielle egenskaper.

- Anti wrinkle serum. Inneholder retinol (A-vitamin) og 90% grønn te. Retinol glatter ut fine rynker, bleker pigmentforandringer og holder huden ren(medisinsk dokumentasjon). Grønn te er en av de mest effektive antioksidantene. Må brukes med solkrem på dagtid.Lade Allè hudklinikk fører Elixir Cosmeceuticals i Trondheim, og kan hjelpe deg med å finne riktige sommerprodukter til din hud. :)